Antal: 0 | Pris: DKK 0,00 | Vis vogn | Tøm vogn | Til kassen   

PRESSE

Farvel til stress - interview iFORM  
3 superkvinder, der gik ned med flaget:
Sådan kom de ovenpå igen
 
Læs interview i iFORM 16/2011 (27/10-16/11 2011)

 

 


  
Interview i HKs nyhedsmagasin
   
Læs interview med Mette Bram i februar-udgaven 2011:
Få mere ro og overblik med meditation på jobbet
Meditation kan give dig en bedre koncentration og gøre dig mindre stresset, viser forskning. Her får du en introduktionsøvelse til, hvordan du kan komme i gang med meditation.

  
Innovativ HR
- artikel fra bladet Personalechefen nr. 3-09
 

 
Har du været mindful i dag?
Buddhistiske munke har egentlig vidst det i tusinde år. At det giver velvære, ro og lykke at være til stede i nuet. Det man på engelsk kalder mindfulness. Nu viser moderne forskning, at munkene har ret, og at deres oldgamle viden med stor fordel kan omsættes til et moderne travlt liv, så vi finder mere ro og mindre stress....
 

 
Mette Bram er medproducent af CD'en, som anvendes på vore kurser:
  
Dokumenterede effekter som bedre overblik, koncentration og større ro

Ved at træne mindfulness kan man effektivt bekæmpe stress, og det kan man nu få støtte til gennem en ny danskproduceret CD. På CD'en "Meditation at work" bliver lytteren guidet igennem en serie øvelser, hvis gavnlige effekt er dokumenteret gennem flere undersøgelser.

Mindfulness træning er en helt ny tendens herhjemme, som har været kendt og brugt i mange år i USA og Asien, blandt andet til ledertræning.

Universitetspræst ved RUC (Roskilde Universitetscenter), Ulla Pierri Enevoldsen mener, at CD'en er et godt redskab for folk med en hektisk hverdag.

- Grundlæggende er den rigtig god og jeg har allerede hørt og brugt den flere gange. Jeg synes det er et fint, lille produkt, som givet vis vil kunne hjælpe mange med ro og fordybelse - ofte en mangelvare i vores hektiske dagligdag, udtaler Ulla Enevoldsen.

Hun mener, om CD'en, at "den er ikke "hellig" eller new age-agtig, men ret nøgtern, barberet. Den holder sit formål klart for øje".

CD'en er blevet til i erkendelse af, at mange mennesker lever et liv med ekstremt mange aktiviteter, ikke mindst mentalt i forbindelse med arbejdet.

- Det, at have rigtig mange ting på programmet, kan have den slagside, at vi bliver uhensigtsmæssigt overaktiverede og ad den vej kan udvikle stress, siger fysioterapeut Jeanette Sander, som var partner i Bram & Sander, der stod bag udgivelsen af CD'en.

Hun fortsætter:

- Mange oplever at tænke på arbejdet også uden for arbejdstiden, at få søvnproblemer og andet psykologisk og fysisk ubehag. Derfor er det i stigende grad blevet nødvendigt at kunne deaktivere organismen. Kroppen har brug for hvile til at regenerere sig. Netop den regenererende effekt kan man opnå gennem mindfulness teknikker som afspænding, visualisering og meditation. Forskningen viser tydeligt, at man med disse teknikker kan sænke blodtrykket og mængden af stresshormoner, aktivere immunforsvaret og øge koncentrationsevnen.

"Meditation at work" er ment som en hjælp til at komme i gang med afslapningsøvelser og meditation på arbejdspladsen, men kan også sagtens bruges hjemme eller på ferien. Her oplever mange, at det også kan være svært at geare ned mentalt, når man endelig har fri.

Markant effekt

Hvert enkelt nummer på CD'en er designet til, at du ved at afsætte ca. 15 minutter kan opnå en energi- og livgivende pause. Sidegevinster på sigt kan være, at du bliver mere nærværende i forhold til kolleger, venner og familie, at du opnår større ro i sindet og i øvrigt forbedrer din sundhed generelt.

Det lyder måske som store ord, men producenterne bag CD'en kan dokumentere markante effekter, bl.a. hos Nordisk Ministerråd, hvor medarbejderne hver uge træner mindfulness meditation med Jeanette Sander.

Blandt resultaterne efter en periode på blot 8 uger med mindfulness meeditation i Nordisk Ministerråd kan det nævnes, at deltagerne generelt oplevede:

  • - Færre følelser af at være udslidt (78%) og træt (33%).
  • - Mindre svimmelhed, fjernhed, uvirkelighedsfølelse (79%)
  • - Færre maveproblemer (43%)
  • - Færre søvnproblemer (86%)

Du kan læse mere om resultaterne i effektundersøgelsen her: http://www.trainingconsult.dk/Default.asp?Action=Details&Item=355 (http://www.trainingconsult.dk/ > Om os > Referencer > Resultater).

Bruges til træning

Jeanette Sanders stemme guider lytteren igennem mindfulness-træningen på CD'en, mens de kendte jazzmusikere Jens Skou Olsen og Benita Haastrup står for lydbillederne, de såkaldte "soundscapes", der akkompagnerer ordene.

CD'en består af en afspændingsøvelse og fem forskellige numre med opmærksomhedsmeditation. CD'en er produceret med den hensigt, at man kun lytter til og bruger én øvelse ad gangen. Den er opbygget trinvist, således at man får mere instruktion og støtte til at meditere på de første numre, sammenlignet med de sidste numre på CD'en, hvor lytteren i højere grad skal meditere på egen hånd. For hver øvelse gælder det, at en klokkelyd starter og slutter meditationen, så man ikke selv behøver være opmærksom på tiden, men blot kan hengive sig til en behagelig - og nyttigt anvendt - pause.

Bram & Sander

Bram & Sander var i årene 2007-2012 et af de førende konsulentfirmaer, der bragte brugen af mindfulness meditation til danske arbejdspladser.
 

Pressefotos

Kontakt info@trainingconsult.dk


 


Copyright © Trainingconsult - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.